سالن غذا

آموزش آشپزی به زبان ساده

سالن غذا

آموزش آشپزی به زبان ساده

اعلام نرخ جدید نان از ابتدای مهر :: نور نیوز

 

مواد لازم نان بربری خانگی سنتی

  • آرد ۵ پیمانه

  • آب ولرم ۱ پیمانه و ۱/۴ پیمانه
  • شیر ولرم ۵ ق غذا خوری
  • کره ۱ ق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ ق غذا خوری سرخالی
  • خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
  • کنجد و سبوس گندم به اندازه کافی

مواد لازم برای تهیه رومال بربری

  • آرد ۱ ق مربا خوری

  • آب ۵ ق غذا خوری

 

طرز تهیه نان بربری خانگی با شیر و خمیر مایه

 

مرحله اول: عمل آوری خمیر مایه

ابتدا ۱/۴ پیمانه آب ولرم را داخل یک لیوان ریخته و به آن شکر و خمیر و مایه را اضافه کنید و هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید و برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا خمیرمایه عمل بیاد و کف کند دقت کند دمای آب باید ولرم و خمیر مایه تازه باشد.

 

مرحله دوم: تهیه خمیر

برای تهیه نان بربری خانگی ابتدا آرد را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و نمک را بریزید و هم بزنید در ادامه خمیر مایه عمل آمده و شیر را اضافه کنید و شروع کنید به تدریج به افزودن آب ولرم بسته به نوع آرد ممکن است کمتر یا بیشتر آب مصرف شود.

 

مرحله سوم: استراحت خمیر

شروع به ورز دادن کنید تا خمیر به دست نچسبد و زودتر خمیر آماده شود اگر کمی به دست می چسبید نگران نباشید با اضافه کردن کره آخر کار از بین می رود.خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم و کره را به خمیر می افزاییم و مجددا ۵ دقیقه ورز می دهیم و به مدت ۱ ساعت به خمیر استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود و پف کند.

 

مرحله چهارم: چانه گرفتن

و بعد از گذشت این زمان پف روی خمیر را بگیرید و شروع می کنیم به چونه گیری از خمیر چانه های یک اندازه گرفته و روی تخته ای آردپاشی شده به صورت بیضی یا گرد خمیر را باز کنید و به داخل سینی فر منتقل کنید سپس به مدت ۱۵ دقیقه به نان ها استراحت می دهیم و فر را روشن می کنیم .

 

مرحله پنجم: تهیه رومال

برای تهیه رومال نان بربری آرد را داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و کمی تفت می دهیم سپس حدود ۵ قاشق غذاخوری آب روی آن می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا زودتر به جوش بیاید و پیاپی هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد و از روی حرارت بر می داریم.

 

مرحله ششم: پخت نان بربری

در ادامه رومال را با قلمو داخل مواد رومال می زنیم و روی چونه خمیر می کشیم و کنجد روی خمیر می پاشیم و سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و سبوس گندم را روی کاغذ روغنی می پاشیم و خمیر را روی سبوس گندم ها قرار می دهیم و سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پخته شود بعد از پخت سریع از فر خارج کنید و داخل یک دستمال تمیز داخل نایلون قرار دهید تا نان سریع نرم شود. نوش جان

  • raha 11

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی