سالن غذا

آموزش آشپزی به زبان ساده

سالن غذا

آموزش آشپزی به زبان ساده

۱۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری خوشمزه و مخصوص زعفرانی

 

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ

 

  • برنج    3 پیمانه
  • زرشک    1 پیمانه
  • مرغ    3 تکه
  • خلال پسته و بادام    3 قاشق غذاخوری از هر کدام
  • شکر    2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم شده    4 قاشق غذاخوری
  • گلاب    2 قاشق غذاخوری
  • پودر هل    1/2 قاشق چایخوری
  • پیاز داغ    5 قاشق غذاخوری
  • نمک، روغن و زردچوبه    به میزان لازم
     

دستور پخت زرشک پلو با مرغ


1.طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
برنج را شسته به همراه نمک یک ساعت خیس می دهیم. داخل قابلمه آب و نمک را به جوش می آوریم. سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم؛ اجازه می هیم تا برنج به همراه آب در حال جوش به سطح آب بیاید در این مرحله برنج را آبکش می کنیم و روی آن آب ولرم می ریزیم. حالا داخل قابلمه ای مناسب روغن ریخته و از ته دیگ دلخواه پوشش داده و برنج را به آرامی روی ته دیگ ریخته طوری که برنجمان خرد نشود. حالا داخل یک شیرجوش کره یا روغن جامد آب می کنیم و روی برنج می ریزیم و اجازه می دهیم تا دم بکشد.


2.آماده سازی مرغ
داخل قابلمه مناسبی برای پخت کمی روغن ریخته، مرغ را به همراه زعفران و پیاز داغ داخل آن تفت می دهیم. نمک، فلفل، زردچوبه را به آن آضافه می کنیم. رب را داخل روغن تفت می دهیم تا رنگش آزاد شود سپس به مرغ افزوده و روی آن را تا جای که روی سطح مرغ را بپوشاند آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا مرغ بپزد و کم آب و غلیظ شود.

 

3. آماده سازی آجیل روی زرشک پلو
زرشک را داخل تابه ای تفت می دهیم به آن شکر و پودر هل و گلاب اضافه می کنیم. وقتی آب مواد کشیده شد و شربت غلیظی ایجاد شد از روی حرارت برمی داریم. خلال پسته و بادام را هم داخل تابه ای به همراه روغن و پودر هل تفت داده و آماده می کنیم.

 

4. سرو زرشک پلو با مرغ
مقداری برنج داخل زعفران ریخته و آرام مخلوط می کنیم. حالا باقی برنج را داخل ظرف مناسبی ریخته و با برنج زعفرانی ، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین می کنیم. مرغ را هم در کنار برنج در ظرف مناسبی سرو می کنیم و این غذای مجلسی ایرانی نوش جان.

 

منبع: آشپزی خوب

طرز تهیه کیک شکلاتی خانگی و خوشمزه با طعمی بی نظیر

شنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۹، ۱۱:۰۴ ق.ظ | raha 11 | ۰ نظر

آذر ماهی صفت کیک شکلاتی - آذر ماهی صفت

 

مواد لازم برای کیک شکلاتی

 

  • آرد 2 پیمانه
  • شکر 1 پیمانه
  • تخم مرغ 4 عدد
  • روغن 1 پیمانه
  • پودر کاکائو 2 قاشق
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
  • وانیل 1/2 قاشق چایخوری
  • رنده پوست پرتقال یا لیمو 1/2 قاشق چایخوری
     

دستور پخت کیک شکلاتی

 

1.طرز تهیه کیک کاکائویی ساده

در ظرفی دیگر آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و با هم الک می کنیم.

 

2. آماده سازی مواد کیک شکلاتی ساده

ابتدا تخم مرغ ها را داخل ظرف مناسبی ریخته به آن وانیل، شکر، رنده پوست پرتقال را افزوده و به مدت 7 دقیقه با همزن برقی می زنیم تا رنگ تخم مرغ ها روشن و حجم آن دو برابر شود.

 

3. مرحله سوم کیک شکلاتی

حالا روغن را به مواد تخم مرغی اضافه کرده و مخلوط می کنیم. بعد از آن مواد خشک را کم کم روی مواد تخم مرغی الک می کنیم و با لیسک (ابزار شیرینی پزی) به صورت دورانی و آهسته مخلوط می کنیم. تا به شکل کامل با هم مخلوط شوند.

 

4. طرز تهیه کیک شکلاتی

داخل ظرف مخصوص پخت را با روغن چرب کرده کمی آرد پاشی می کنیم و مواد آماده کیک را داخل آن ریخته سطح آن را صاف کرده و دو مرتبه روی میز کار می کوبیم تا کاملا مواد به صورت منظم داخل قالب کیک پخش شود. سپس داخل فر از قبل گرم شده با 170 درجه سانتی گراد به مدت 50 دقیقه می پزیم تا 40 دقیقه اول به هیچ عنوان درب فر را باز نمی کنیم. بعد از گذشت این زمان تست پخت رو با خلال چوبی انجام می دهیم از قالب خارج کرده روی توری فلزی قرار دهید تا خنک شود. سپس داخل ظرف سرو بگذارید و نوش جان.

طرز تهیه فرنی با نشاسته ذرت دسر خوشمزه و مجلسی برای ماه رمضان • مجله تصویر  زندگی

 

مواد لازم برای فرنی با نشاسته

  • شیر 2 پیمانه
  • نشاسته گندم 2 قاشق غذا خوری
  • شکر 2 قاشق غذا خوری
  • گلاب 1 قاشق غذا خوری
  • عرق هل 1 قاشق غذا خوری

 

دستور پخت فرنی با نشاسته

 

1.طرز تهیه فرنی با نشاسته

داخل ظرف مناسبی شیر را به نشاسته افزوده و مخلوط می کنیم، سپس آن را از یک صافی رد می کنیم که گلوله ای از نشاسته باقی نمانده باشد.

 

2. درست کردن فرنی ساده

در این مرحله، مخلوط شیر و نشاسته را روی حرارت خیلی کم گذاشته و تمام مدت هم بزنید تا نشاسته بر اثر حرارت ته ظرف گلوله نشود بعد از این که نشاسته (تقریبا بعد از 15 دقیقه) به غلظت دلخواه رسید. شکر، گلاب و هل را به فرنی بیفزایید و سپس شعله را خاموش کرده و در ظرف دلخواه سرو ریخته و با خلال پسته و گل محمدی تزیین کنید.

 

منبع: آشپزی خوب

طرز تهیه “پاستا با سس آلفردو و مرغ” + نکات تهیه مهم پاستا

 

مواد لازم برای پاستا آلفردو

  • پاستا 4 فنجان
  • کره 1/4 پیمانه
  • خامه 1 پیمانه
  • پنیر پارمزان 1 پیمانه
  • سیر رنده شده 2 حبه
  • پیاز رنده شده 1 عدد
  • سینه مرغ 1/2
  • قارچ اسلایس شده 5 عدد
  • جعفری رنده شده 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و پودر سیر به میزان لازم


دستور پخت پاستا با سس آلفردو


1. طرز تهیه سس آلفردو

ابتدا داخل ظرف مناسبی پیاز و سیر را داخل کره تفت داده تا شیشه ای شود و بعد به آن مرغ را افزوده مخلوط می کنیم تا رنگ مرغ عوض شود. حالا قارچ، پودر سیر، نمک و فلفل را افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا قارچ ها پخته شوند. سپس خامه و نیمی از پنیر را افزوده و اجازه می دهیم تا سس به قوام مناسب برسد.

 

2. طرز تهیه پاستا آلفردو خوشمزه رستورانی

داخل قابلمه مناسبی را از آب پر کرده روی حرارت قرار می دهیم زمانی که به جوش آمد، پاستا را داخل آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت 8 تا 10 دقیقه بجوشد. پاستا را با چاقو برش داده اگر مغز آن سفید نبود آبکش می کنیم.

 

3.روش سرو پاستا با سس الفردو

حالا پاستا را داخل سس آماده شده ریخته و مخلوط می کنیم و در ظرف مناسبی ریخته و باقی مانده پنیر و جعفری ساطوری شده را روی آن ریخته و سرو می کنیم. نوش جان.

طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی

 

مواد لازم برای سالاد الویه

  • سیب زمینی 4 عدد
  • هویج متوسط 2 عدد
  • سینه مرغ 1/2
  • سس مایونز 1 پیمانه
  • نخود سبز 1/2 پیمانه
  • خیار شور نگینی 1/2 پیمانه
  • تخم مرغ پخته 2 عدد
  • آبلیمو 2 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل به میزان لازم

 

دستور پخت سالاد الویه

 

1.طرز تهیه سالاد الویه مجلسی با مرغ

ابتدا سیب زمینی و هویج را پوست کنده و به همراه، نخودفرنگی، سینه مرغ داخل قابلمه مناسبی ریخته و به اندازه مواد داخل آن آب جوش اضافه می کنیم و به همراه عصاره مرغ، نمک و فلفل اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود. طوری که بعد از پخت هیچ آبی باقی نماند.

 

2. مرحله دوم تهیه سالادالویه

تخم مرغ ها را هم داخل قابلمه آبی گذاشته و اجازه می دهیم تا پخته شوند.

 

3. مرحله سوم تهیه سالاد الویه

در این مرحله مواد پخته کاملا سرد شده اند لازم است تا سیب زمینی، هویج، مرغ، خیار شور، تخم مرغ، را روی تخته کار نگینی خرد کنیم.

 

4. مرحله چهارم تهیه سالاد الویه

سس مایونز را داخل ظرف مناسبی ریخته به همراه آبلیمو، نمک و فلفل سس را کاملا مخلوط می کنیم. حالا به ترتیب کل مواد آماده شده را اضافه می کنیم و با دو قاشق از دو سمت مخلوط می کنیم طوری که مواد له نشوند. سالاد آماده شده را به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت دهید و بعد سرو کنید.

 

طرز تهیه مرغ سوخاری پولکی خوشمزه و مخصوص رستورانی

 

مواد لازم برای مرغ سوخاری

  • مرغ6 تکه
  • شیر1 پیمانه
  • آرد2 پیمانه
  • تخم مرغ1 عدد
  • آویشن1/2 قاشق غذا خوری
  • ریحان1/2 قاشق غذا خوری
  • پاپریکا4 قاشق غذا خوری
  • پودر سیر1 قاشق غذا خوری
  • زنجبیل1 قاشق غذا خوری
  • فلفل سفید1 قاشق غذا خوری
  • خردل خشک1 قاشق غذا خوری
  • پونه کوهی1/3 قاشق غذا خوری
  • تخم کرفس1 قاشق غذا خوری
  • نمک و روغن سرخ کردنیبه میزان لازم
     

دستور پخت مرغ سوخاری

 

1. طرز تهیه مرغ سوخاری

مرغ ها را شسته پوست آنها را جدا می کنیم و با کمی نمک مزه دار می کنیم.

 

2. مرینیت کردن مرغ (مزه دار کردن مرغ)

تخم مرغ را داخل ظرف مناسبی ریخته کمی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود. سپس شیر را اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا مرغ ها را داخل این مواد می خوابانیم.

 

3. آماده سازی آرد سوخاری

آرد سفید را داخل ظرف مناسبی ریخته و تمامی ادویه ها را به آرد اضافه کنید. و کاملا مخلوط کنید.

 

4. طرز تهیه مرغ سوخاری بدون فر

مرغ ها را دانه دانه از مخلوط مایع بیرون آورده و داخل آرد می چرخانیم .این کار را برای تمام تکه های مرغ ادامه می دهیم. ظرف مناسبی را تا نیمه از روغن پر می کنیم. سپس تکه های مرغ را داخل روغن داغ شده انداخته و حدود 15 دقیقه می پزیم. مرغ ها را از داخل روغن خارج کرده و روی دستمال روغن گیر می گذاریم و در کنار سیب زمینی سرخ شده سرو می کنیم.

 

منبع: آشپزی آسان پز

طرز تهیه “کیک یخچالی شکلاتی” با بیسکویت پتی بور مرحله به مرحله

 

مواد لازم برای کیک یخچالی

  • آرد 3 قاشق غذا خوری
  • پودر کاکائو 3 قاشق غذا خوری
  • شکر 1 پیمانه
  • شیر 2 پیمانه
  • بیسکویت پتی بور 2 بسته
  • موز 1 عدد
  • وانیل به میزان لازم
     

دستور پخت کیک یخچالی

 

1.طرز تهیه کرم مخصوص کیک یخچالی

ابتدا آرد، پودر کاکائو، شکر، وانیل را با هم مخلوط کرده سپس شیر را کم کم اضافه می کنیم تا گلوله نشود؛ بعد روی حرارت ملایم گذاشته و با مفتول آشپزی مخلوط می کنیم تا گلوله نشود و مواد پخته و غلیظ شود. کمی که از حرارت افتاد درب ظرف را گذاشته و اجازه می دهیم تا مواد کاملا خنک شود.

 

2. طرز تهیه کیک یخچالی با بیسکویت پتی بور

ابتدا داخل ظرف مورد نظر را با سلفون یا پلاستیک فریزر پوشش می دهیم و سپس لایه ای از بیسکوییت ها را چیده بعد یک لایه از کرم آماده و سرد شده اضافه می کنیم و یک لایه موز نازک برش خورده می چینیم تا اتمام مواد این کار را انجام می دهیم و مدت 6 ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مواد حسابی به خورد هم بروند. بعد از گذشت این زمان دسر را داخل ظرف سرو بر می گردانیم پلاستیک را از روی آن جدا کرده و می توانید با گاناش آن را تزیین کرده و با تکه های میوه فصل آن را تزیین کنید.

طرز تهیه باسلوق گردویی ، زعفرانی ، رولی ، کش دار ، لقمه ای

 

مواد لازم برای باسلوق گردویی با نشاسته

 

  • شکر 100 گرم
  • آب 1 لیوان
  • نشاسته گل 100 گرم
  • مغز گردو 100 گرم
  • پودر نارگیل 100 گرم
  • گلاب 1/2 پیمانه
  • روغن 1 قاشق غذا خوری


دستور پخت باسلوق خانگی خوشمزه به سبک بازاری


1.درست کردن باسلوق با نشاسته

نشاسته را با مقدار آب گفته شده مخلوط می کنیم برای اینکه اطمینان از حل شدن کامل آن حاصل کنیم، آن را از یک صافی رد می کنیم.

 

2. طرز تهیه باسلوق گردویی خانگی

شکر، روغن مایع و گلاب را با مخلوط آب و نشاسته روی حرارت می گذاریم و با حرارت ملایم آنقدر مخلوط می کنیم تا گلوله نشود و آرام آرام بافت غلیظی پیدا کند و به شکل خمیری در آید. حالا از رو حرارت برداشته و اجازه می دهیم تا خنک شود. مواد که کامل خنک شد دستمان را روغنی کرده و گلوله های کوچکی از مواد برداشته داخل پودر نارگیل غلتانده و با مغز گردو تزیین می کنیم.

Image result for شیرینی پفکی مجلسی

 

مواد لازم برای تهیه شیرینی پفکی

  • ۴ عدد سفیده تخم مرغ
  • یک و سه چهارم پیمانه پودر قند
  • نصف قاشق چایخوری پودر تارتار یا یک قاشق چایخوری آبلیمو
     

دستور پخت شیرینی پفکی مجلسی

 

مرحله ۱

ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج کرده و زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. دقت کنید که سر سوزنی زرده نباید با سفیده ها ترکیب شود. مدتی صبر کنید تا سفیده های تخم مرغ به دمای محیط برسند، زیرا زمان لازم برای هم زدن سفیده ها کاهش پیدا می کند. اکنون آبلیمو یا کرم تارتار را به سفیده ها اضافه کنید. این مخلوط را آنقدر هم بزنید تا کف کرده و حجمی دو برابر پیدا کند.

 

مرحله ۲

پس از اینکه سفیده خودش را گرفت، پودر قند را قاشق قاشق و به تدریج به آن اضافه می کنیم. به هم زدن ادامه می دهیم تا سفیده غلظتی مثل خامه پیدا کند. وقتی سر همزن را از سفیده بیرون می آورید، سفیده باید به شکل تیز از آن آویزان باشد. در این حالت سفیده آماده شده است.

 

مرحله ۳

اکنون کف سینی فر یک کاغذ پوستی قرار داده و سفیده های خامه ای را در داخل قیف می ریزیم. سفیده ها را به هر شکلی که می خواهید، با استفاده از ماسوره بر روی ظرف شکل دهید.

 

مرحله ۴

فر را بر روی درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و شیرینی ها را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه در داخل فر قرار دهید تا پخته شده و خشک شوند. می توانید ابتدا به مدت ۳۰ دقیقه شیرینی ها را در داخل فر قرار داده و اگر هنوز نرم بود، مجددا برای ۱۵ دقیقه دیگر در داخل فر قرار دهید. این شیرینی حتما باید در دمای پایین پخته و خشک شود. اکنون شیرینی شما آماده شده است.

 

منبع: آشپزی با پونه

طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی آسان و خوشمزه مثل قنادی

 

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

  • شکر: 2 پیمانه
  • آب: 1 پیمانه
  • گلاب: 1/2 پیمانه
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذا خوری
  • آبلیمو: 2 قاشق غذا خوری


مواد لازم برای خمیر زولبیا

  • نشاسته گندم: 1 پیمانه
  • ماست: 1 پیمانه
  • آرد: 1 قاشق غذا خوری
  • بکینگ پودر: 1/2 قاشق مربا خوری
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق چای خوری
  • روغن: به میزان لازم


دستور پخت زولبیا خانگی

 

1.طرز تهیه شربت زولبیا

برای تهیه شربت زولبیا ؛ آب و شکر را داخل ظرفی ریخته و بعد روی حرارت می گذاریم شکر که آب شد و شربت شفافی بدست آمد گلاب، آبلیمو و زعفران را به آن اضافه می کنیم و نهایتا 5 دقیقه قوام آمدن شربت زمان می برد.

 

2. طرز تهیه زولبیا خانگی

ابتدا ماست و نشاسته را با هم مخلوط می کنیم کاملا که نشاسته حل شد به آن بکینگ پودر، آرد و زعفران را افزوده و مخلوط می کنیم. حالا مواد را از یک صافی عبور داده روی آن را می پوشانیم و برای یک ساعت در محیط آشپز خانه استراحت می دهیم. بعد از گذشت یک ساعت آن را در قیف یکبار مصرف می ریزیم.

 

3.مرحله سرخ کردن زولبیا ها

در ظرف مناسب کوچکی تا نیمه روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن کاملا داغ شود. حالا حفره ای کوچک سر قیف ایجاد کرده و آن را به صورت حلقه های به هم پیوسته داخل روغن می ریزیم اجازه می دهیم تا هر دو سمت زولبیا کاملا سرخ شود. سپس از روغن خارج کرده و داخل شربت ولرم فرو برده تا یکدست شربت بگیرد. سپس داخل صافی می گذاریم تا روغن اضافی آن خارج شود. زولبیای جذاب را در ظرف سرو قرار داده با پسته و بادام تزیین می کنیم.